Jo Klerken sportman, in hart en nieren, staat aan de vooravond van een prestatie van formaat. De 69 jarige Blerickenaar zal tijdens de Bridge to Bridge run op 21 oktober aanstaande zijn 800e hardloopwedstrijd volbrengen.

Jo Klerken is sinds 1980 een fanatiek sporter. Hij startte met hardlopen, fietsen, zwemmen en een combinatie hiervan. Zijn hardloop carrière begon met een loop van 5 km. Dit werden al snel 10 km als voorbereiding op de halve marathon (21 km) en de hele marathon (42 km). “Ik raakte helemaal verslaafd aan het hardlopen”, aldus Klerken. Dit blijkt ook uit zijn spraakmakende wedstrijdlijst: 461 loopwedstrijden van 5 en 10 km en Crosswedstrijden, 47 Loopwedstrijden van 15 km, 52 Halve Marathons, 9 Hele Marathons, 143 Run Bike Runs korte en lange afstanden en 84 Triatlons.

In dit voorjaar leek het erop dat hartritmestoornissen roet in het eten zouden gooien en de droom van Klerken zouden verstoren. Wat volgde was een periode van onderzoeken, onzekerheid en onrust. Eind juli volgde  het verlossende woord, de hartritmestoornissen waren verholpen. Een uitslag die hem weer het vertrouwen gaf om op te bouwen richting zijn 794e loop in Deurne. Niets staat hem nog in de weg om zijn 800e wedstrijd te lopen in zijn geliefde woonplaats Blerick.

Kilometersponsoring voor het goede doel
Op weg naar de magische afsluiting van zijn bijzondere sportcarrière op wedstrijdniveau, ontstond de gedachte
om zijn wekelijkse inspanningen te koppelen aan een goed doel. Jo benaderde hiervoor het Roparun team Samen Voor Palliatief. Zij besloten hun krachten te bundelen met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Hoe werkt het?
Elke kilometer die Jo loopt, fietst of zwemt tot en met  zijn 800e wedstrijd, kunt u sponsoren voor € 2,50 per kilometer. Op de Facebook-pagina van Roparun team Samen Voor Palliatief vindt u de geplande evenementen. Aanmelden voor kilometersponsoring is mogelijk via het contactformulier op deze website (info@samenvoorpalliatief.nl).
U kunt uw kilometerssponsoring ook rechtstreeks doneren via de website van de Stichting Roparun, team 133 op naam van teamlid Jo Klerken. Wilt u het Roparun team op een andere manier ondersteunen, stuurt u een bericht naar het hierboven genoemde email adres.

Het Roparun team zal tijdens het Pinksterweekend van 2019 aan de start staan van de Roparun in Parijs. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een ‘Avontuur voor het leven’ genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto dat van de Stichting Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De volgende loopwedstrijden staan op de planning:
23 september: 5 km Kwaakkerrun in Venlo (796)
30 september: 5 km Kermisloop in Belfeld (797)
7 oktober: 5 km Océ Loop in Venlo (798)
13 Oktober: 5 km de Viersener Herbstwaldlauf (799)
21 oktober: 5 km Bridge to Bridge Loop in Blerick finale loop (800).

Mail ons