Op 4 februari 2017 is het Wereldkankerdag. Een internationale bewustwording
rondom preventie, detectie en de behandeling van kanker, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. Overal ter wereld wordt aandacht besteed aan de ziekte waar een op de drie mensen gedurende het leven mee te maken krijgt.

Een ziekte die ingrijpend is voor zowel de persoon die kanker heeft, als voor zijn of haar omgeving. Partners, kinderen, familieleden, vrienden, buren en collega’s zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld. De confrontatie met deze levensbedreigende ziekte maakt veel emoties los. Of je nu zelf ziek bent, meeleeft met iemand in je omgeving of een dierbare aan kanker hebt verloren. Kanker heb je samen.

Tijdens Wereldkankerdag 2017 staat het thema ‘naasten’ centraal. Een thema dat aansluit bij de doelstelling van de stichting Roparun en het venlose Roparun team Samen Voor Palliatief (SVP). Het team zet zich in om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Daarbij organiseert het Roparunteam activiteiten om de naamsbekendheid voor de palliatieve zorg te vergroten en daarnaast te stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg en ondersteuning weten te vinden. Tijdens het pinksterweekend neemt het team deel aan de Roparun. Dit is ’s werelds langste estafetteloop waarbij het team binnen 48 uur een afstand van ruim 560 kilometer hardlopend en fietsend aflegt.

Ook op 4 februari aanstaande wil Roparunteam SVP stil staan bij diegenen die op dit moment een intense tijd doormaken. In samenwerking met FlowerPower in Blerick verrast het team twintig personen met een bloemetje. Een bloemetje dat symbool staat voor kracht en hoop.

Wie wil jij bedanken voor zijn of haar liefde, zorg en steun en verrassen met één van deze twintig boeketten? Vertel dan in een e-mail naar info@samenvoorpalliatief.nl wie jij voordraagt voor een bloemetje op Wereldkankerdag en waarom. Wellicht wordt hij of zij op 4 februari aanstaande door ons verrast met een prachtig boeket bloemen.