Op 1 januari 2017 wordt het nieuwe jaar ingeluid met NieuwjaarsStorm, de traditionele nieuwjaarsduik in de Venlose Maashaven.

Dit jaar slaan DSV VenloStormt en RoparunteamSamen Voor Palliatief de handen ineen om tijdens dit spraakmakende evenement geld in te zamelen voor het goede doel. Een spetterende duik in het nieuwe jaar waarbij de opbrengst ten goede komt aan de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Het Roparunteam staat tijdens het pinksterweekend van 2017 aan de start van de Roparun in Hamburg. De Roparun is ’s werelds langste estafetteloop van Hamburg of Parijs naar Rotterdam. Het team bestaat uit hardlopers, fietsers en begeleiders die de afstand van 564 kilometer binnen 48 uur hardlopend en fietsend afleggen. Naast de sportieve prestatie organiseert het team diverse acties en sportevenementen in de regio om geld in te zamelen voor alle vormen van palliatieve zorg. Inloophuizen, hospices en pruiken voor kinderen met kanker, zijn enkele doelen die de stichting Roparun financieel ondersteunt.

Voor diegene die het jaar sportief wil starten, begint om 10.30 uur een parcoursverkenning van 11,4 kilometer onder leiding van Jos Storm. Na de parcoursverkenning staat om 12.00 uur de nieuwjaarsduik op het programma. Deelname aan de NieuwjaarsStorm kost 5 euro. Inschrijven is verplicht en kan via de website van DSV VenloStormt. Iedere deelnemer ontvangt een gratisbandana van Scarabee.

RoparunteamSamen Voor Palliatief daagt alle regionale Roparunteams uit omgezamenlijk deel te nemen aan NieuwjaarsStorm. Dit onder het motto ‘Samen Voor Palliatief’. “Een mooie gelegenheid om krachten te bundelen en meer naamsbekendheid te geven aan de doelen waar de teams zich voor inzetten” aldus René van Eersel voorzitter vanRoparunteam Samen voor Palliatief.