Rene van Eersel

Rene van Eersel

Voorzitter en teamcaptain

Mijn naam is Rene van Eersel, bijna 40 jaar oud en woonachtig in Blerick. Ik ben getrouwd met Ank en samen hebben we 2 jongens Nick (7 jaar) en Raf (3 jaar). Sinds kort ben ik mijn eigen Expeditiebedrijf gestart, Rebex Logistics. Mijn eerste echte ervaring met deze verschrikkelijke ziekte was in 2008 toen mijn vader gediagnosticeerd werd met non-Hodgkin / bloedkanker. Anderhalve maand na de diagnose is hij overleden in de leeftijd van 56 jaar. En nu is er weer iemand heel dichtbij gediagnosticeerd met deze ziekte.

Mijn motivatie is om mensen te helpen die in hun laatste fase zitten en om het leven voor die mensen draaglijker te maken. Op welke manier dan ook.
In 2015 heb ik de Roparun meegedaan als loper. Deze keer zet ik mij in als voorzitter van deze prachtige stichting.
Een keer de Roparun gedaan en je wilt niets anders meer.

Patty Geijbels

Patty Geijbels

Catering

Dit jaar ga ik, Patty Geijbels, partner van Luc Cremers, me ook inzetten voor het Roparun team Samen Voor Palliatief.
Zoals Luc ook zegt, het is een soort van virus, en hij heeft me dan ook “aangestoken” om mee te doen. Zelfs onze jongens van 13 en 15 zouden ook graag mee willen gaan…. Waarom? Ook wij zien van dichtbij mensen vechten tegen de ziekte. Wat is er dan mooier, dan je in te zetten voor het goede doel, want soms sta je machteloos aan de zijlijn.

Romy Stürbl

Romy Stürbl

Catering

Mijn naam is Romy Stürbl (34 jaar), ik woon samen met mijn partner Joeri en onze beide zonen van 3 en 5 jaar oud in Belfeld. Als verpleegkundige ben ik werkzaam in het wondexpertisecentrum van het VieCuri medisch centrum in Venlo, als wondconsulente.
Op 7 jarige leeftijd ben ik zelf geconfronteerd met een hersentumor waar ik gelukkig van genezen ben. Voor mijn ouders toen een zeer heftige tijd.
Helaas heb ik 4 jaar geleden afscheid moeten nemen van mijn vader die na een ziektebed van 40 dagen veel te vroeg op 57 jarige leeftijd is overleden aan longkanker. Pas nu weet ik hoe belangrijk het is om de laatste weken samen met je dierbaren waardevol in te vullen zodat je ondanks het enorme gemis terug mag kijken naar een bijzonder afscheid.
De Roparun maakt het voor mij mogelijk om voor alle andere mensen die kampen met deze verschrikkelijke ziekte geld in te zamelen om voor hun dagen toe te voegen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Een groot avontuur samen met dit geweldig team ga ik graag tegemoet.

Jacques Geers

Jacques Geers

Catering

Ik ben Jacques Geers, 52 jaar jong, getrouwd met Geraldine en heb één leuke dochter van 14 jaar genaamd Bregje. Ik ben geboren en opgegroeid in Rosmalen en sinds 1997 woonachtig in Hout-Blerick.

Heb vroeger altijd gehockeyd en ben sinds 2 jaar met het loopvirus besmet door mijn maat Marc Ploegmakers en is het trailen op zondag een echte hobby van me geworden. Andere hobby’s zijn skiën en het bourgondisch leven. Ik hou van een hapje en drink graag een glaasje wijn of whisky met een stukje kaas of een lekkere bitterbal.

In mijn loopgroep op zondag zijn een paar mensen die voor het eerst dit jaar met een eigen Roparun-team willen deelnemen, te weten het team SVP (Samen voor Palliatief). Het was voor mij ook een groot genoegen dat zij mij vroegen om mee te doen, niet om te lopen, maar om mede de catering te verzorgen.

In mijn naaste omgeving zijn er reeds diverse mensen overleden aan de nare ziekte kanker. Ikzelf ben 2,5 jaar geleden geopereerd aan prostaatkanker en tot op heden gelukkig kankervrij. Ieder jaar als ik mijn bloed moet laten testen op PSA dan is het weer steeds een spannend moment.

Ik ben blij dat ik een bijdrage mag leveren aan het mooie doel van team SVP om geld in te zamelen voor mensen om “Leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Wim Naarding

Wim Naarding

Fotograaf

Het maken van een foto is het begin van een herinnering. Dat is waar mijn passie zit... gebeurtenissen proberen zo origineel mogelijk vast te leggen. Vanuit een ander perspectief.

Toen de vraag kwam dit te gaan doen voor en met dit team, heb ik wel even nagedacht op welke manier dat mogelijk zou zijn. Nu kijk ik uit naar de dagen van Pinksteren, naar het Roparun evenement zelf, maar ook de weg er naartoe!

Wim Naarding is mijn naam en samen met mijn vrouw hebben we drie kinderen. Sport loopt als een rode draad door mijn leven, net zoals bij veel van mijn teamgenoten. De Roparun is zoveel meer dan een sportevenement alleen... het gaat om de palliatieve zorg voor mensen met kanker waar stiekem iedereen wel mee te maken heeft of heeft gehad. Gevoelens zoals pijn, verdriet maar ook blijdschap gaan hiermee gepaard, tijdens de zorg voor, maar ook tijdens het Roparun evenement. Mijn bijdrage aan de Roparun is om deze gevoelens op foto’s vast te leggen en om de herinneringen van dit avontuur nog meer kleur te geven.

Sandra Jeurissen

Sandra Jeurissen

Sportmasseur

Ik ben is Sandra Jeurissen, 43 jaar en woon samen met mijn man Wim, en twee kinderen Janine (15) en Juul (12) in Lottum. Ik heb mijn eigen “Praktijk 24” voor Guasha therapie en gezichtsbehandelingen aan huis en werk daarnaast bij Fysiotherapie Westsingel in Horst. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van diverse lichamelijke en mentale klachten.

Enkele deelnemers van dit team heb ik leren kennen bij sport evenementen zoals Mud Masters, Urban Army Run, Venloop, Color run en Roadwork. Sporten geeft een kick, ik ben een fanatiek hardloper en daarnaast train ik 3 keer per week bij Energetic Bokstraining in Horst. Sporten geeft me energie en zorgt ervoor dat ik fit blijf. Ik ben me er zeker van bewust dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Ik ga dit jaar voor het eerst mee met de Roparun als verzorger. Begin juni zal ik de opleiding sportmasseur afronden en ik zie het dan ook als een mooie uitdaging om dit in praktijk te mogen brengen en ervoor te zorgen dat de deelnemers blessurevrij Rotterdam bereiken.

Ik ben dankbaar om deel te mogen nemen en hoop op een leuke samenwerking met dit fantastische team. Verder ben ik zeer benieuwd naar de ervaring van het “avontuur voor het leven” Ik ben een echte levensgenieter!

Jessie Pelzer

Jessie Pelzer

Fysiotherapeut

Hallo, mijn naam is Jessie, 36 jaar en woonachtig in Tienray, samen met mijn man Maurice en onze kinderen Danée (10) en Mika (8).

Soms komen er hele toffe dingen op mijn pad, zoals de kans om mee te doen aan de RopaRun met dit top-team! Mijn taak binnen het team is die van fysiotherapeute. Ik zal me 110% inzetten om alle lopers en fietsers zo fit mogelijk over de finishlijn te krijgen na 48 uur afzien!

Ik voel me dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om me in te zetten voor mensen die leven in de wetenschap dat ze niet meer beter kunnen worden. Mensen die ondanks, of misschien juist dóór hun situatie de zin hebben om te LEVEN!! Daarom steun ik met liefde de doelen die mede door de RopaRun in staat worden gesteld om de kwaliteit van (het) leven te verhogen voor mensen met kanker.

Beroepsmatig, maar ook regelmatig in mijn privé-leven ben ik in contact gekomen met mensen die ongeneselijk ziek zijn of is mij hun bijzondere verhaal verteld!

De kracht, positiviteit en vastberadenheid van deze mooie mensen zijn voor mij een enorme inspiratie!!

Fred van de Wijngaard

Fred van de Wijngaard

Ondersteuning

Dit wordt mijn eerste Roparun. Mijn vrouw heeft in 2015 aan de Roparun meegedaan. Door haar betrokkenheid ben ik geïnspireerd geraakt voor dit geweldige doel. Ik zal mijzelf voor 100% inzetten omdat ik het belang voor palliatieve zorg van dichtbij heb ervaren.