Stichting Roparun heeft in de afgelopen edities veel doelen rondom de palliatieve zorg kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan bijdragen voor de inrichting van een hospice of inloophuis, koppelbedden, workshops ‘Look good, feel better’ en een bijdrage van 203.000 euro voor de BuitensteBinnenTuin bij VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Met de inspanning van alle Roparunteams, werd tijdens editie 2019 werd het fantastische bedrag van 5.626.988 euro ingezameld. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels meer dan 88 miljoen euro opgebracht.

Inmiddels heeft de Stichting Roparun weer nieuwe doelen bekend gemaakt. Ieder kwartaal wordt een Roparun doel uitgelicht en vermeld op de website van de Stichting Roparun. (http://www.roparun.nl/doelen)

Eerder ontving het ‘We Love Marie Fonds’ een bijdrage van de Stichting Roparun. Het Mariefonds wil kinderen met kanker steunen door middel van “Sterrenwachters”. Sterrenwachters zijn troostpopjes die ziekenhuizen kunnen uitdelen aan kinderen die bij hen onder behandeling zijn.

Het verhaal achter de Sterrenwachters?
De Sterrenwachters zijn elfjes die hoog in de hemel in een wolkenpaleis wonen. Als ze verdrietige kindjes zien, duiken ze ter hulp. Ze luisteren, troosten en nemen de helft van je traantjes mee. Voor elk verdrietje is er een sterrenwachter.

Marie, een prachtige prinses van 3 jaar, krijgt in juli 2011 een zeldzame vorm van kanker. Na een zware maar hoopvolle strijd van 7 maanden, sterft Marie op 8 februari 2012. Na het overlijden van Marie is het We love Mariefonds ontstaan.

Heeft uw organisatie, doel of instelling ook financiële ondersteuning nodig?

Stuur een aanvraag naar het bestuur van Stichting Roparun, adres:

Stichting Roparun Palliatieve Zorg
t.a.v. het bestuur
Jan van Galenstraat 40
3115 JG Schiedam

of via e-mailadres: info@roparun.nl

De aanvraag moet duidelijk en kort zijn en alle adresgegevens van de aanvrager bevatten. Een specificatie van de begrote kosten (inclusief BTW) is onderdeel van de aanvraag. Over het algemeen wordt geen ondersteuning gegeven voor onderzoek en exploitatie-, huisvestings- en personeelskosten. http://www.roparun.nl/doelen/vraag-ondersteuning-aan