De stichting Roparun doneert 203.000 euro aan het oncologiecentrum van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Van deze bijdrage wordt een serre en een belevingstuin aangelegd.

Oncologie
VieCuri heeft een nieuw oncologiecenrum waar specialisten en verpleegkundigen van verschillende specialismen spreekuur houden. De zorginstelling wil het centrum graag uitbreiden met een plek waar patiënten samen met hun familie even kunnen ontspannen.

Aromatherapie
De geplande orangerie met belevingstuin past binnen een filosofie van het ziekenhuis waarbij er vanuit gegaan wordt dat de omgeving kan bijdragen aan een goed gevoel bij bezoekers en patiënten. Er wordt rekening gehouden met bepaalde kleuren en er zijn experimenten met aromatherapie en het gebruik van licht en kleur.

Roparun
Het geld is bijeen gebracht door 325 Roparun teams die deelnemen aan de estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft sindsdien ruim 73 miljoen euro opgebracht.

Het bestuur van Roparun verklaart: “Het doel van VieCuri om een plek te bieden waar mensen met kanker samen met hun naasten kunnen ontspannen sluit aan bij ons motto ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven’. We zijn dan ook blij dat Roparun een bijdrage kan leveren aan de Orangerie met belevingstuin.”

Bron:
Omroep Venlo
Peel en Maas Venray