Na maanden van voorbereiding is het op 2 juni zo ver. De eerste deelname aan ‘s werelds langste estafetteloop voor Roparun team Samen Voor Palliatief.

Een bijzonder vertrekmoment met de drie groot-Venlose Roparun teams (Team Arcen, Venlo vs. Kanker en team SVP) vanuit het Toon Hermans Huis in Venlo. Drie teams, samen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.
Na toespraken van directeur Ger Spee van Toon Hermans Huis Venlo en wethouder Ben Aldewereld, laten de ruim 70 teamleden ballonnen op in de eigen teamkleuren. Twee felrode ballonnen, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Jan van den Nieuwenhof (team SVP), schieten tussen de groene ballonnen door naar boven. De Roparunners nemen voor enkele dagen afscheid van familie, vrienden en bekenden en gaan op weg naar de startlocaties van de Roparun in Hamburg en Parijs.

Na een ontspannen moment op het startterrein in Hamburg, staat team A op zaterdag 3 juni klaar voor de eerste etappe. Ondanks de regen een mooi begin van de 48 uur durende estafetteloop. Het startschot klinkt, kleurige confetti schiet alle kanten op, kriebels… eindelijk… het is zo ver! Het startende team wordt toegejuicht en uitgezwaaid totdat ze uit het zicht verdwenen zijn. Team B en het ondersteunende team gaan vervolgens op weg naar het rustpunt, kilometers verderop.

Een valpartij onderweg, lekke banden, meters tape, fikse regenbuien en koude nachten worden doorstaan. Momenten die in het niet vallen bij alle mooie en bijzondere ontmoetingen onderweg. We genieten van de prachtige omgeving, enthousiaste toeschouwers die je een hart onder de riem steken, je toejuichen en voorzien van een bekertje water of iets hartigs. De vermoeidheid speelt parten, maar de persoonlijke motivatie voor deelname aan de Roparun houdt iedereen overeind, etappe na etappe.

Ondertussen maakt Team B zich op voor de laatste teamwissel. De fietstassen zijn volgepakt met broodjes, repen en voldoende drinken. In de verte wordt team A gesignaleerd. Het kriebelt… de laatste kilometers richting de finish in Rotterdam. Team A nadert, de loper tikt af, een dikke knuffel, een high five… en off we go!!

Verrast door gezellige doorkomsten, naderen we de samensmelting van de routes Parijs en Hamburg. Wat een prachtig feest! Een lange slinger van teams tot aan de finish op de Coolsingel. Maar niet zonder een warm welkom bij Familiehuis Daniel den Hoed. Onze fietsers stappen af. We worden overdonderd door de vrijwilligers, familie en belangstellenden. Een buiging, een knipoog, een knuffel … de vrijwilligers nemen hun hoed voor je af… een emotioneel beladen doorkomst die je raakt tot diep van binnen. Een blik naar elkaar, een knikje en een knuffel, we zoeken elkaar op, woorden zijn niet nodig.

Langzaam vervolgen we onze weg in de richting van de Coolsingel. Onze teamleden vinden zich weer vóór de Erasmusbrug, we zijn weer compleet. Gevoelens van ontlading, vermoeidheid, emotie, trots en waardering voor elkaar, lopen als een rode draad door zowel dit moment als door het hele Roparun avontuur. Met een prachtige banner van ons team lopen we vol trots in de richting van de finish. Hier worden we herenigd met onze familieleden en gehuldigd door onze eigen teamcaptain.

Roparun 2017… wat was het geweldig! Geweldig in alle opzichten. Ons eigen nieuwe Roparun team Samen Voor Palliatief met bijzondere-, grappige-, gezellige- en lieve mensen. Met elkaar verbonden voor één doel. Samen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Namens Roparun team Samen Voor Palliatief bedanken wij alle sponsoren, familie en vrienden die het mogelijk maakten een mooie bijdrage te kunnen leveren aan dit ‘Avontuur voor het leven’. Bedankt voor jullie steun.