Drie Roparunteams uit de gemeente Venlo staan aan de vooravond van hun vertrek naar Hamburg en Parijs. Stichting Roparun heeft met een donatie van € 203.000 een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de BuitensteBinnenTuin bij het Oncologiecentrum van VieCuri Medisch Centrum. De tuin nadert zijn voltooiing en zal in het najaar officieel worden geopend. Vanwege de sterke verbinding met de tuin, vertrekken de leden van Roparun vrijdag 7 juni vanuit VieCuri en krijgen zij de mogelijkheid om de tuin te bekijken voor hun reis naar Hamburg en Parijs.

Acties voor zorg voor mensen met kanker
Team Arcen, Team Knooppunt Running for Life en Roparun team Samen Voor Palliatief bestaan samen uit 76 leden. Zij zullen samen met 320 andere teams vanuit Hamburg of Parijs naar Rotterdam rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker. Eén van de doelen die al gerealiseerd zijn door de bijdrage van de Stichting Roparun, is de BuitensteBinnenTuin, de belevingstuin bij het Oncologiecentrum van VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Tuin die stress vermindert voor oncologiepatiënten
Bij VieCuri is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van de BuitensteBinnenTuin. In deze tuin en serre die grenst aan het Oncologiecentrum kunnen patiënten en hun naasten hun zinnen verzetten. Het beoogde resultaat van de tuin is dat patiënten het gesprek met de arts beter kunnen volgen en meer open staan voor de zorg die ze ontvangen. Samen met de Universiteit Maastricht wordt dit concept wetenschappelijk onderzocht. Zonder de steun van Stichting Roparun en de donateurs van VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri, was het idee van de tuin waarschijnlijk bij een mooi idee gebleven. VieCuri ondersteunt de start van de Roparun vanuit het ziekenhuis daarom van harte.

28e editie Roparun
De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg met een gezamenlijke finish in Rotterdam. De teams leggen de afstand van ruim 530 kilometer binnen 48 uur hardlopend en fietsend af. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer hardlopen, maar ook uit fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. In 2019 vindt de 28e editie van de Roparun plaats.Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is er al meer dan 78 miljoen euro bijeen gelopen. Tijdens de editie van 2018 brachten 333 teams een bedrag van 5.144.412 euro bijeen. Maandelijks maakt de Stichting Roparun nieuwe doelen bekend.

Start vanuit VieCuri
De drie teams uit de gemeente Venlo verzamelen zich op vrijdag 7 juni bij VieCuri alvorens zij naar Hamburg en Parijs vertrekken voor de start van hun tocht naar Rotterdam. Om 10.30 uur worden de 76 leden en hun naasten in het auditorium toegesproken door wethouder Ad Roest van Gemeente Venlo en Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog en initiatiefnemer van de BuitensteBinnenTuin. Daarnaast zal deelnemer Jo Klerken een cheque onthullen met een bedrag dat hij met een groot aantal sportieve acties heeft opgehaald voor de Stichting Roparun. Rond 11.00 uur zullen de Roparunteams zich naar de BuitensteBinnenTuin begeven voor een fotomoment en worden zij rond 11.30 uur vanuit de parkeerplaats achter de Spoedpost/Geboortecentrum uitgezwaaid door hun familieleden.