John van den Heuvel

John van den Heuvel

Loper

Ik ben 48 jaar, pas gescheiden en vader van 2 dochters van 21 en 16 jaar. Je kunt zeggen dat ik een handige jongen ben... ik heb 2 rechter handen waar ik de kost mee verdien als trapliftmonteur voor de regio Noord en Midden limburg voor een bedrijf uit Heerhugowaard.

Door mijn werk kom ik wekelijks, zo niet dagelijks, in contact met mensen waar ook veel mensen tussenzitten met allerlei vormen van kanker.

Door de vele verhalen van de mensen die eerder hebben deelgenomen aan de Roparun, zoals van mijn loopmaatje Ellis, ben ik getriggerd om mee te doen met de Roparun. Nu kan ik nog iets meer betekenen voor deze mensen.

Ik sport graag en ben de laatste jaren echt aan het lopen geslagen. Ik ben ondertussen een lange afstandsloper geworden die er niet voor uit de weg gaat om het in het extreme te zoeken.

Deelnemen aan de Roparun is een heel andere discipline dan dat ik gewend ben, dus ook daar ligt weer een uitdaging voor me.

Ik ben graag in de buurt van mensen, maar kan me ook heel goed afschakelen en door gaan daar waar anderen stoppen.

Ik ben een doener/uitvoerder geen planner. Ik kijk dan ook uit naar een samenwerking met deze groep mensen om een mooie ervaring op te doen en wie weet nog een paar extra vrienden aan over te houden.

Iris Heiligers

Iris Heiligers

Loper

Mijn naam is Iris Heiligers-Leenen, 39 jaar oud. Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Thijmen (5 jaar) en Jasmijn (9 jaar).

Toen mij werd gevraagd of ik wilde deelnemen aan de Roparun hoefde ik daar niet lang over na te denken. Iedereen kent wel iemand die te maken heeft gehad met kanker: direct en / of indirect.

Zelf heb ik 3x huidkanker gehad. Mijn moeder, oma en tante zijn helaas aan kanker overleden. En zo zijn er nog een aantal bekenden die strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Verdriet en machteloosheid zijn gevoelens die hier onlosmakelijk mee zijn verbonden en mij zijn bijgebleven als de dag van gisteren. Door mee te doen aan de Roparun voel ik mij minder machteloos en kan ik een steentje bijdragen om het leven van kankerpatiënten en hun naasten te verbeteren en veraangenamen.

Samen met dit enthousiaste team gaan we een sportieve prestatie neerzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat ik hierbij mijn passie voor het hardlopen mag inzetten is een kans die ik niet laat schieten, een avontuur voor het leven!

Mark Joosten

Mark Joosten

Loper

Mijn naam is Mark Joosten, 40 jaar oud, geboren en getogen in Blerick en wonend op de Horsterweg met mijn toekomstige vrouw Britt en ons zoontje Xavi. Ik ben een geboren doener, doorzetter, motivator en oplossingen bedenken is volgens mij mijn roeping. In het dagelijkse leven heb ik een eigen uitzendbureau genaamd Power Jobs BV en haal mijn passie en enthousiasme uit het steeds opnieuw verbinden van werkgevers met werkzoekenden. Van oudsher voetballer bij VCH Blerick, maar na een herhaalde enkelbreuk helaas moeten stoppen met dit mooie spel. Na enkele jaren Kickboxing gedaan te hebben, heb ik mijn nieuwe passie gevonden in het hardlopen. Mijn streven is om mezelf enkele avonden per week te “Challengen” om mijn conditie en looptijden steeds opnieuw te verbeteren. Evenementen waaraan ik heb deelgenomen zijn o.a. de Venloop, Strong Viking Run, Berden Voorjaarsloop en de Ten Mile Run in Roermond.

Waarom deelnemen aan de RopaRun 2017?
Toen mij gevraagd werd om deel te nemen aan de RopaRun 2017, dacht ik gelijk terug aan de sterfdag van mijn moeder. Zij is op 18 augustus 2001 op 51-jarige leeftijd overleden aan eierstokkanker. Voor alle patiënten die aan het knokken zijn tegen deze vreselijke ziekte zijn er veel prachtige initiatieven, mogelijkheden en/of hulpmiddelen beschikbaar, maar hiervoor is helaas geld nodig. De RopaRun zorgt ervoor dat deze doelen bereikt worden en mijn bijdrage hieraan geeft mij een geweldig gevoel!

Nancy Kempen

Nancy Kempen

Loper

Mijn naam is Nancy Kempen, 47 jaar, geboren en getogen in Tegelen. Ik ben moeder van twee zoons, Lars (18) en Julian (16) en werkzaam in de transportbranche. Verder ben ik een fanatiek sporter: spinnen, fitness, pilates, skiën en natuurlijk hardlopen.
Ik ben in contact gekomen met de Roparun 2017 via Mark, ook loper in ons team. “Is dat niet ook iets voor jou?”, vroeg hij en ik was meteen enthousiast. Vooral toen ik hoorde wie er allemaal deel uit maakt van team SVP. Een top team!
Ik voel me vereerd dat ik een steentje mag bijdragen. Ook ik heb mensen verloren aan deze vreselijke ziekte en ook op dit moment zijn er die tegen deze ziekte vechten. Maar ik loop niet alleen voor bekende mensen, ook voor onbekende. Maar vooral voor diegenen, die alléén moeten strijden. Omdat ze gewoonweg niemand meer hebben. In gedachten draag ik deze mensen mee, en zij trekken mij erdoor als het zwaar wordt.
Samen zijn we sterk!

Marc Ploegmakers

Marc Ploegmakers

Loper

In onze lopersgroep hebben 3 mensen eerder mee gedaan aan een Roparun. Dat was voor mij de eerste keer dat ik van de Roparun hoorde. Er werd regelmatig en met veel enthousiasme over gesproken. Toen ik hoorde dat dit team werd opgericht heb ik tegen mijn vrouw gezegd, als ik gevraagd word dan doe ik mee. Gelukkig werd ik gevraagd want ik wil dit graag meemaken.

Belangrijker dan dat ik graag mee wil doen, is dat ik op deze manier ook een klein beetje kan betekenen voor de mensen die aan kanker lijden. Hopelijk kunnen we deze mensen dat beetje extra geven dat zij, en hun naasten, verdienen en nodig hebben in het gevecht met deze ziekte.

Ellis Wienen

Ellis Wienen

Loper

Mijn naam is Ellis Wienen ik ben 44 jaar, moeder van Daphne (9 jaar) en Tim (7 jaar).
In 2015 heb ik het geluk gehad dat ik mee mocht als loper tijdens de Roparun van Parijs naar Rotterdam. Mijn vader had in 2014 longkanker (gelukkig is zijn behandeling destijds aangeslagen en gaat het goed met hem). Mijn nichtje was in dezelfde periode ook ziek en zij is er helaas niet meer….deze Roparun heb ik in 2015 aan hun opgedragen.
Mijn motivatie om mee te doen is nog steeds dezelfde als in 2015…..een klein steentje bij te kunnen dragen voor de mensen die ernstig ziek zijn en weinig vooruitzicht hebben en dát stukje leven zo aangenaam mogelijk te kunnen maken.
En dit te doen door te mogen hardlopen (wat voor mij een ware passie is) voor die mensen die het niet meer kunnen, voelt het voor mij als een eer dat ik in 2017 weer mag deelnemen aan de Roparun.

Dave van ’t Hull

Dave van ’t Hull

Loper

Mijn naam is Dave van ‘t Hull, 41 jaar, getrouwd met Judith en wij hebben samen 2 kinderen Fenna (11 jaar) en Finn (10 jaar)
Mijn hobby’s zijn wielrennen en hardlopen. Ik heb diverse marathons gelopen, maar ook evenementen als Venlo Stormt en de Strong Viking Run vind ik geweldig !
Na 3 keer Parijs-Rotterdam te hebben ervaren, vind ik het leuk om nu de route Hamburg-Rotterdam mee te mogen maken.
Uiteraard kost het veel voorbereiding, maar deze belevenis in teamverband is een avontuur voor het leven!
Mijn moeder is op 47-jarige leeftijd overleden aan kanker en mijn schoonmoeder zit nu midden in dat gevecht.
Dat is de reden om me nog een keer in te zetten en mijn steentje te kunnen bijdragen.
We gaan ervoor !!

Chris de Wilde

Chris de Wilde

Loper

Mijn naam is Chris de Wilde, 41 jaar en sinds 2008 werkzaam als HR Officer bij Sulzer in Lomm. Ik ben getrouwd met Debbie en we hebben samen 2 kinderen, Fleur (11) en Merijn (9). We wonen sinds 2002 met veel plezier in ’t Maasveld in Tegelen.

In 2009 heb ik met mijn zwager Dave voor de eerste maal deelgenomen aan de Roparun. Een zeer bijzonder avontuur van Parijs naar Rotterdam dat we in totaal drie keer hebben beleefd. Destijds heb ik als fietser de lopers begeleid.

Later ben ik zelf ook fanatiek gaan hardlopen, met vorig jaar als hoogtepunt mijn 1e marathon in Rotterdam. Toen ik op de Coolsingel finishte ging het door mijn hoofd ... wat zou ik graag nog eens deelnemen als loper aan de Roparun. Iets dat nu alsnog werkelijkheid wordt. Ik ben blij dat ik op deze manier het team en daarmee Stichting Roparun kan steunen. Het wordt weer een sportieve reis met een uniek doel dat je samen bereikt.

De komende weken is het verantwoord door blijven trainen om straks de totale afstand van meer dan anderhalve marathon per loper te kunnen volbrengen.