Op zondag 9 januari as. organiseren wij ‘Ik wandel de 12 … in Limburg’. Eén van de 12 georganiseerde wandeltochten.  Schrijft u zich in voor deze georganiseerde wandeldag, dan ontvangt u de 12 en 24 km route, een lunchpakket en een leuk aandenken. Voor beide afstanden ontvangt u een gpx bestand en uitgeschreven route.

De kosten voor deelname bedragen slechts 12 euro per persoon.

Inschrijven is mogelijk via www.ikwandelde12.nl. Na ontvangst van uw aanmelding, ontvangt u een mail met verdere informatie over de startlocatie, parkeergelegenheid en een betaallink. Voor het lunchpakket is het mogelijk om dieetwensen kenbaar te maken.

Routes
De beide routes voeren u over de Grote Heide van Venlo en bieden een mooie afwisseling van open heide, bos en het centrum van Venlo. De Grote Heide is een natuurgebied waar de zeldzame rode dophei groeit. Deze is op zijn mooist van juni tot september, maar elk jaargetijde heeft in dit gebied zijn charme. Volgt u de 12 kilometer route, dan ontdekt u voornamelijk de Grote Heide en het aangrenzende bosgebied. De 24 kilometer route brengt u via het prachtige natuurgebied Zwart Water naar de mooie Kapel van Genooi. Van hieruit wandelt u naar het stadscentrum van Venlo met kunst en cultuur in alle vormen. Ook een aanrader! De routes zijn het hele jaar door te wandelen.

Het is ook mogelijk om de wandeltochten op een ander moment te plannen, dit kunt u aangeven bij de inschrijving. U ontvangt een 12 en 24 km route en een leuke herinnering. Voor de lunch dient u zelf te zorgen.
Samen met 11 andere Roparun teams zijn de krachten gebundeld voor ‘Ik wandel de 12’ . Een mooie samenwerking die geleid heeft tot twaalf verschillende wandeltochten in twaalf provincies. Routes met elk haar eigen charme, in een andere omgeving. Wandelt u in alle 12 provincies, dan ontvangt u na afloop een unieke pin als aandenken. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de andere betoverende plekjes die ‘Ik wandel de 12′ te bieden heeft? Kijkt u dan hier voor meer informatie.

Ons Roparun team Samen Voor Palliatief zet zich al vijf jaar in voor de Stichting Roparun. Met het organiseren van evenementen en activiteiten zamelen wij, als één van de 300 deelnemende teams, geld in voor projecten die gericht zijn op de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Bent u ook nieuwsgierig naar de andere betoverende plekjes die ‘Ik wandel de 12′ te bieden heeft? Kijkt u dan hier voor meer informatie.

Wij hopen op een mooie dag met veel wandelplezier en heten jullie graag van harte
welkom in Limburg!

“Wees niet bang om te verdwalen,
niet in het leven, niet op straat. 
Want er ontstaan mooie verhalen, 
als je naar het onbekende gaat.
Ik heb een wandeling voor je uitgekozen,
ga je met mij mee?
Alleen wandelen is mooi,
veel leuker is het met z’n twee.”