Tijdens een feestelijke uitreiking in Weert, mocht een afvaardiging van Roparun team Samen Voor Palliatief een cheque ter waarde van 12.000 euro in ontvangst nemen. Het team viel in de prijzen voor het realiseren van een Memory Lane aan de Roermondseweg in Steyl.

De jaarlijkse estafetteloop werd tijdens deze 30e editie georganiseerd met een start en finish in Landgraaf. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke startplaatsen Parijs, Bremen en Almelo en een finish in Rotterdam. De deelnemende Roparun teams konden met het organiseren van een doorkomstpunt kans maken op een geldbedrag. De doorkomsten zijn belangrijk voor Roparun en de deelnemende teams. Ze bieden sfeer, gezelligheid en gevoel, een welkom steuntje in de rug voor de deelnemers. De organisatie van een doorkomst is vaak in handen van lokale vrijwilligerscomités of deelnemende teams.

Drie teams en initiatieven maakten kans op mooie geldbedragen van 7.000, 12.000 en 23.000 euro. De vakjury deelden punten uit aan de diverse doorkomststeden en kozen voor de doorkomstlocaties in Aarle Rixtel, Steyl en Sittard. De Memory lane, met foto’s van dierbaren die aan het team verbonden zijn, maakte veel emoties los.

Het Roparun team mag het geldbedrag besteden aan een goed doel dat binnen de doelstelling van Roparun valt, de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het team zal de komende tijd en goede afweging maken over de besteding van dit bedrag.

De aankomende Roparun editie vindt traditiegetrouw plaats tijdens het Pinksterweekend. Ook deze editie blijft de estafetteloop in Nederland. Op zaterdag 4 juni vertrekken de deelnemende teams vanaf evenementen locatie ‘Vliegveld Twenthe’ met een finish op tweede pinksterdag in Rotterdam. In de ochtend van 5 juni 2022 zullen ruim 220 teams het centrum van Sevenum aandoen.