“Samen Voor Palliatief” gekozen tot goed doel 2018 van Stichting Cultuur en Sport Belfeld

Onlangs is Roparun team “Samen Voor Palliatief” gekozen als ‘goed doel 2018’ van Stichting Cultuur en Sport Belfeld. Hierzijn we uiteraard zeer dankbaar voor. Dit betekent weer een zetje in de rug voor de palliatieve zorg.

Stichting Cultuur en Sport Belfeld is volop bezig met de voorbereidingen van de achtste kermis te Belfeld. Inmiddels niet meer weg te denken, en vast onderdeel van het programma, zijn de van Lier Schoenen Belfeld Kermis Wandeltocht en de Fysio Fitness Belfeld Kermisloop.

Vanaf 2015 laat de stichting een gedeelte van de opbrengst ten goede komen aan een maatschappelijk aansprekend doel. Dit jaar is gekozen voor Roparun Team Samen Voor Palliatief. Wij zullen na de kermis een financiële bijdrage in ontvangst mogen nemen. Uiteraard hopen wij dat dit voor vele wandelaars en lopers een extra motivatie is om deel te nemen aan een van beide evenementen.

De wandeltocht is op zaterdag 29 september en wordt georganiseerd in samenwerking met wandelsportvereniging Door Wandelen Fit. Ook dit jaar zijn drie routes uitgezet: 7, 14 en 21 kilometer met uiteraard een tussenstop waar tegen schappelijke prijzen wat gegeten en gedronken kan worden. Vertrek- en eindpunt is net als vorig jaar gemeenschapscentrum De Hamar. Starten kan vanaf 8.00 uur tot 11.00 uur (21 km), 12.00 uur (14 km) en 13.00 uur (7 km). Het inschrijfgeld is 3,50 euro, kinderen tot 12 jaar betalen een euro minder. Inschrijven kan alleen op de dag zelf bij het wedstrijdsecretariaat.

Start en finish van de Fysio Fitness Belfeld kermisloop op zondag 30 september is op de Julianastraat ter hoogte van gemeenschapscentrum de Hamar. Deelnemers kunnen hier gratis gebruik maken van de kleedruimten en douches en voor- en na de start op het terras of binnen wat nuttigen. Het 3 jaar geleden door Sander Schutgens uitgemeten parcours van 5km kent weinig bochten en bied lopers de mogelijkheid een snelle tijd neer te zetten. Het programma is ongewijzigd, met de Bambinoloop (600 m), jeugdloop (1500 m) en de 5 en 10 kilometer. Dansstudio Dance No Limit, onder leiding van Jowen Gaasbeek, zal voor elke loopafstand een gezamenlijke warming-up op het Stevensplein verzorgen.

Voorinschrijven kan t/m 26 september via www.inschrijven.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 9.00 uur in de Hamar. Er zijn prijzen voor de snelste lopers te verdienen en elke deelnemer ontvangt ter herinnering een medaille gesponsord door de plaatselijke JUMBO. Langs de route zorgen enkele kapellen en een DJ voor extra sfeer.

Ga voor meer informatie naar www.cultuurensportbelfeld.nl